Direktlänk till inlägg 27 juli 2009
Jaget sätter ny surdeg av råg (enklast), bara mjöl å vatten. Dag ett av tre. Timme ett av...nånting. Spontantjäsning e da bomb! Nu har jag lärt mej att man inte måste jäsa flera gånger när man ska göra bröd av färdig surdeg- det ska bara vara att baka av "suren" som den e. FÖR DET HAR DEM SAGT PÅ TEVÄÄ!!! Men jag antar att den bör inte vara allt för rinnig. Kanske nån som kan mer om detta, annars blir jag autodidakt.
Ville utbildas till bagare, men det fick jag inte- elaka skolväsen! När man till och med VILL ngt ska man inte "få"!! Det e lixom inte att jag (eller nån) e underkvalificerad. Kassa kockutbildningar växer på trän däremot, det e ju trendigt. J*kla markandsekonomi.
///Calle lille
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|