Direktlänk till inlägg 28 maj 2009
Koka upp grädde eller yoghurt eller kokosmjölk eller c.fraische
Skala ganska hård gurka. Dela på längden å kärna ur med sked. Skär på snedden ganska grova halvmånar. Svetta i stekpanna tillsammans med LITE curry tills de börjar få färg. Häll över laktosen/k.mjölken. Salta lite. Avsluta med strimlad näve mynta å eventuellt strimlad näve koriander. Färdigt.
Funkar med gröna ärter/bönor oxå.
Köp alltid örter på lösvikt, koriander ska vara späd å lite blek med ganska små blad.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Gör gärna egen curry genom att till exempel mortla 1 del korianderfrö, upp till 1/2 del torkad röd chilipulver, 1/2 del spiskummin och 1/2 del gurkmeja. (samt ev 1/2 del torkad ingefära). Man kan sikta efteråt. Vill du ha currypaste, bara röra i 1 del olja och ett stänk rödvinsvinäger eller citron. VILKEN DOFT!!
Köpt curry kan ha mer spiskummin i sig, men jag tycker det är för vass - jordig- och "bränd" smak. Köpta malda kryddor e oftast rätt "livlösa" i smaken i jämnförelse.
Din curry ska smaka LITE beskt å het när du smakar på den, men den vaknar när man värmer upp den. Fräs gärna i olja eller smör, men inte för länge då blir det väldigt beskt!
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|