callesmat

Direktlänk till inlägg 28 maj 2009

Stekt gurka med curry! Gör det!

Av admin. - 28 maj 2009 13:14



Koka upp grädde eller yoghurt eller kokosmjölk eller c.fraische


Skala ganska hård gurka. Dela på längden å kärna ur med sked. Skär på snedden ganska grova halvmånar. Svetta i stekpanna tillsammans med LITE curry tills de börjar få färg. Häll över laktosen/k.mjölken. Salta lite. Avsluta med strimlad näve mynta å eventuellt strimlad näve koriander. Färdigt.

Funkar med gröna ärter/bönor oxå.


Köp alltid örter på lösvikt, koriander ska vara späd å lite blek med ganska små blad.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Gör gärna egen curry genom att till exempel mortla 1 del korianderfrö, upp till 1/2 del torkad röd chilipulver, 1/2 del spiskummin och 1/2 del gurkmeja. (samt ev 1/2 del torkad ingefära). Man kan sikta efteråt. Vill du ha currypaste, bara röra i 1 del olja och ett stänk rödvinsvinäger eller citron. VILKEN DOFT!!


Köpt curry kan ha mer spiskummin i sig, men jag tycker det är för vass - jordig-  och "bränd" smak. Köpta malda kryddor e oftast rätt "livlösa" i   smaken i jämnförelse.

Din curry ska smaka LITE beskt å het när du smakar på den, men den vaknar när man värmer upp den. Fräs gärna i olja eller smör, men inte för länge då blir det väldigt beskt!


///Calle 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards