Direktlänk till inlägg 30 januari 2009
Varit på Kina Lee asian trading center - en från gatan anspråkslös affär på vaksala torg i Uppsala. Mittemot kvarnen på hörnet, den sista renodlade östasiatiska speceriaffären kvar i stan? VILKA GREJER DE HAR!!! När TRÅÅÅÅÅKIGA likaformade "upmarket" konceptbutiker dyker upp som svampar, framför allt inrett med vitt. Ser ut som parfymbutikerna på arlanda.
Det här e klart värt ett besök. Om man bor isthlm finns det en hel del såna här butiker, men här är Kina Li det enda stället där du TEX kan köpa ostronsås på dunk!! Även om du inte BEHÖVER det, är min poäng är att det finns! Att nån har tänk på det. Det ger mej hopp om livet. Eller att det finns palmsocker i klumpar, nånting som heter Snakeheadfish pickle, fisksås med grå grumlig bottensats m m. Hittar jag något jag vet hur man anväder blir jag glad, hitar jag nåt jag inte har nån aning om hur man använder blir jag glad! De har Durian ("stinkfrukt") i frysen!! Undvik duriankakorna- de smakar inget.
Många "alternativa" svenska översättningar dock, den bästa jag hittade var "Snabb anksmak" ! Ha Ha ja jag antar att dem menade ankbuljong eller nåt sånt.
Jag går in där och slås som vanligt på käften av alla färger- alla färska- och frysta grejer, torkade grejer, inlagda mystiska frukter, underliga såser, rökelse, redskap och porslin som allt är fantasi i fast form. Även om man inte ens är så intresserad av mat är det intressant pga av känna allt inte måste vara komformerat och vanligt!! E väl anledningen till att så många åker till Thailand eller hur??
Utomhus ser allt lika ut, grått å slask men livet KAN vara spännande och inspirerat! Rekommenderar ett besök för alla som är i Uppsala. Jag struntar fullständigt i musikens hus, det här är min kulturella kyrka.
Däremot kan det vara viktigt att titta på innehållsförteckningarna om man vill akta sig för vissa saker som kemiska tillsatser eller allergier. Det finns mycket tillsatser i asiatiska fabrikat- men oxå många utan.
Hoppas jag kan inspirera någon med mitt eviga predikande. Det är hela poängen med den här bloggen. Inspiration, inte predikande...
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|