callesmat

Direktlänk till inlägg 27 januari 2009

Kokos o lök soppa a´la Thailand

Av admin. - 27 januari 2009 07:11

VEGETARISKT


En soppa jag bjöd Maria på igår.


Fräs röd/gul lök o vitlök i olja ca 10 min, tills den blir glansig.

Tillsätt koksmjölk o bujong tärning.

Låt koka i 20 min.

Mixa den slät med stavmixer o smaka av med lime, salt o nymalen peppar.


Enkelt o mycket gott!



///Martin


/Red- Jag tog bort bilden förut för att vara lite ekonomisk 

 
 
Ingen bild

Balle

27 januari 2009 10:53

ja den där soppan var VÄLDIT enkel!! men varför inte- kokosmjölk å lime går ju asbra ihop. Schusst som dricksoppa oxå eller förrätt.

jag kan se framför mej den med lite chilipaste och fisksås i- med hela räkor å finstrimlad koriander som garnetyr. Om man äter sånt samt vill ha lite tugg.
HA!! jag VET att de riktiga RESTAURANG-kockarna skulle tycka man skulle sila soppa efter man mixat den men WHO CARES schysst ned lite ev crunch!!! :)

 
Ingen bild

Martin

27 januari 2009 11:18

Jo det var ett tips till soppan, att ha räkor i...men valde att köra plain så att säga. Testa du med räkor eller dyligt i...;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards