Direktlänk till inlägg 15 december 2008
...och hittade rent MONOSODIUMGLUTAMAT på pulver. Det e E621 på påse. Det är en smakföhöjare som helt enkelt är kemiskt framställd Umami. Grundsmaken som finns i tomater, fisk, aromat lagrad ost... däremot denna kemiska variant e visst inte jättebra för kroppen! NEDAN. Finns i tex flintastekar och grillsåser och massa färdigt....
Det var iallfall väldigt lustigt tycker jag! Särskilt när det e så stort väsen i media av all tillsats i mat å folk uppmanas att läsa innehållsförteckningar. haha!tydligen misstänks orsaka fetma, synproblem och hjärnskador. Skall oxå öka hunger å risken för demens tydligen? Frågan e visst i vilka doser.Finns i massa färdigmat, marinerat kött,en del asiatika produkter å chips osv....
Om folket vill ha billigaste maten i världen så måste tillslut andra saker sättas till för att det ska smaka. Saker SKA inte vara FÖR BILLIGA, då ere nåt som e fel. Nån som blir blåst.
Helt enkelt, laga och krydda själv från grunden. det tar inte så lång tid.
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|