Direktlänk till inlägg 1 december 2008
alltså när man använder en kockkniv ska man alltid hålla handen- som inte håller i kniven- som en tigerklo. Bladet ska ligga MOT fingrarna mellan andra å tredje leden- fingertopparna vikta in UNDER som på bilden.
Kniven ska ha spetsen i brädan HELA tiden när du skär.
Det här den rätta tekniken och den enda tekniken! Halleluja
Håll dina kniva vassa! Slöa knivar skär du hårdare med å då är det lättare att slinta, slöa knivar ger trasigare vävnad å fulare sår.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|